Redinner

JÓ ÉTVÁGYAT - FÉLÁRON!

ÍME A KÖRNYEZETTUDATOS VÁSÁRLÓ TÍZPARANCSOLATA!

Tudtad, hogy a környezettudatos vásárlóknak is van tízparancsolata? Na, de még milyen... 

51_tipp_hogy_beloled_is_kornyezettudatos_vasarlo_valjon_2.jpg

1. ÍRD ÖSSZE, MIRE VAN SZÜKSÉGED!

Ne feledd, csak azt vedd meg, amire tényleg szükséged van, és ne azt, amit el akarnak neked adni. A nagy bevásárlóközpontok és a reklámok profi módon csábítanak a felesleges pénzköltésre.

2. MENJ A PIACRA VAGY A HELYI BOLTBA!

Így a vásárlásoddal a helyi kisvállalkozókat, a helyi gazdaságot támogatod.

3. VIGYÉL MAGADDAL TÁSKÁT!

Ne fogadj el zacskót minden vásárlás alkalmával. Egyrészt mert feleslegesen adsz pénzt adsz érte, másrészt pedig mert szemét lesz belőle egy idő után, aminek a környezeted látja a kárát. (És te is, mert a szemétdíjat is te fizeted.)

4. MENJ GYALOG VAGY TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL! 

A mozgás egészséges, fontos és ingyen van, bár mindez a tömegközlekedésről nem mondható el. Egyébként tudtad, hogy ha tömegközlekedéssel utazol, tizenötször kevesebbet szennyezed a környezetedet, mintha autóval közlekednél?

5. VEGYÉL HELYI TERMÉKEKET!

Keresd bátran a lakóhelyed közelében készülő dolgokat, ezáltal is csökkented a szállítással járó környezetterhelést.

6. VÁLASZD AZ EGYSZERŰ, KÖRNYEZETBARÁT CSOMAGOLÁST!

Keresd a visszaváltható, újrahasznosított, egyszerű csomagolást. Jobb ha tudod: a drága csomagolást is te fizeted meg, holott neked igazából - jobb esetben - csak a termékre van szükséged. 

7. KERÜLD A VEGYSZEREKET!

Lehetőleg kerüld a nem természetes alapanyagokból, gyárilag előállított, vegyszerezett, félkész élelmiszereket. Ezek a vegyszerek az egészséged mellett a környezetnek is ártanak.

8. VEGYÉL IDÉNYZÖLDSÉGET ÉS GYÜMÖLCSÖT!

Az üvegházi, vegyszerrel telenyomott, több ezer kilométert utaztatott, mesterségesen érlelt, agyoncsomagolt és tartósított élelmiszerek jelentős környezeterhelést okoznak, és csak a szemnek szépek, ha egyáltalán szépek.

9. KERÜLD AZ EGYSZER HASZNÁLATOS ÉS FELESLEGES DOLGOKAT!

Elektromos fogkefe, konzervnyitó, kenyérszeletelő... Ismerős?

10. OLVASD EL A CÍMKÉKET!

Igen tudom, mire gondolsz. De akkor is. Igazán nem telik sok időbe, ezzel együtt megéri megnézni, hogy ki állítja elő az adott terméket, honnan jött, mit tartalmaz, mibe csomagolják stb. Ha nem is találod a  tökéletes terméket, válaszd a lehető legjobbat. Tudd, hogy az vagy amit megeszel!

Ezek után csak annyit mondhatunk, LEGYÉL TE IS KÖRNYEZETTUDATOS VÁSÁRLÓ

Gyenes Donát

(Forrás: Zöld Okos)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://redinner.blog.hu/api/trackback/id/tr8813744188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Redinner

Mi a redinner? Egy új platform, ami összekapcsol téged és a közelben lévő éttermeket. Az alkalmazás segítségével könnyedén választhatsz magadnak elérhető távolságban lévő, az ízlésednek megfelelő, kedvezményes áron kínált ételt, mellyel te is hozzájárulsz az élelmiszerpazarlás visszaszorításához.

Friss topikok

süti beállítások módosítása