Redinner

JÓ ÉTVÁGYAT - FÉLÁRON!

3 TIPP, A ZÖLDEBB ÉLETHEZ!

Klímaváltozás, élelmiszerpazarlás, környezetszennyezés. Ismerős ugye? Rengeteg hír, megdöbbentő számok, számos civil szervezet, előadás, figyelemfelkeltő műsor, videó, kép, beszámoló, és cikk ellenére, mintha nem is történne semmi. Mármint ami változást eredményezne, mert minden megy a "megszokott" kerékvágásban. Arról azonban gyakorta hajlamosak vagyunk elfeledkezni, hogy a változás mindig önmagunknál kezdődik. A kérdés már "csak" a "hogyan?" megválaszolása. Nos, a teljesség igénye nélkül szeretnénk pár olyan ötletet, gondolatmorzsát adni, amivel te is elindulhatsz (ha már rajta vagy akkor pedig felgyorsíthatod) a környezettudatosság felé vezető úton való haladásod.

nature-2058243_960_720.jpg

- Válassz energiatakarékos műszaki cikkeket.

Az energiatakarékos izzókkal például rengeteget tudunk spórolni. Jelentősen kevesebb áramot használnak fel mint a hagyományos villanykörték (akár 80%-kal is), mindemellett élettartamuk is jóval jelentősebb. Ráadásul, a villanyszámlád is csökkentik. Szerintünk, ez elég indok lehet arra, hogy energiatakarékos izzókra váltsunk. 

- Gyűjtsd szelektíven a hulladékot!

Ne légy lusta szelektíven gyűjteni a szemetet! Csak egy kis figyelem, meg egy csipet erőfeszítés, és máris megtettél egy lépést, a fenntartható fejlődés felé. 

- Mosogatás előtt áztasd be a mosandó edényeket. 

Talán evidens lehet ez mindenki számára, aki már mosogatott az életében. Vagy mégsem? Sajnos tény, hogy rengeteg vizet fogyasztunk mosogatás során, csak azért, mert a tányérra ragadt ételdarabkák megviccelnek bennünket, és a mosogatószer és dörzsi kombója mégsem tudja olyan egyszerűen elintézni a feladatát... Jó hír: ha beáztatod mosogatás előtt a mosandó tányérokat, poharakat megkönnyíted a saját dolgod, ráadásul a vízzel is takarékoskodsz. Szerintünk jó ötlet. Na és szerinted?

Már-már közhely, de igaz: TE tedd meg az első lépést! 

Gyenes Donát

 

A bejegyzés trackback címe:

https://redinner.blog.hu/api/trackback/id/tr5013744080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Redinner

Mi a redinner? Egy új platform, ami összekapcsol téged és a közelben lévő éttermeket. Az alkalmazás segítségével könnyedén választhatsz magadnak elérhető távolságban lévő, az ízlésednek megfelelő, kedvezményes áron kínált ételt, mellyel te is hozzájárulsz az élelmiszerpazarlás visszaszorításához.

Friss topikok

süti beállítások módosítása