Redinner

JÓ ÉTVÁGYAT - FÉLÁRON!

SZERVEZETEK, AKIK TESZNEK A FENNTARTHATÓSÁGÉRT

Sokat beszélünk az élelmiszerpazarlás és fenntarthatóság témaköréről, azonban viszonylag kevés szó esik azokról a szervezetekről, akik ebben a témában ügyködnek itthon. Egy kicsit utánanéztünk, hogy milyen szervezetek működnek hazánkban, mik a céljainak és eredményeik. Nos, a teljesség igénye nélkül szeretnénk veletek megosztani párat.

rse.png

 

GreenDependent Fenntartható Megoldások Egyesülete (www.greendependent.org)

Az egyesület 2005-ben alakult magánszemélyek kezdeményezésére. Küldetésként tekint a fenntartható életformák, termelési módszerek és fogyasztási szokások kutatására, kialakítására és terjesztésére is.

Legfontosabb céljaik között szerepel, hogy elősegítsék az emberek környezeti felelősségvállalását és a környezet tudatosságra való nevelést, az öko lábnyom csökkentését, mindemellett pedig a fenntarthatóság jegyében támogatja a modern energiatermelési és fogyasztási szokások széles körben való elterjedését is. Eredményeik között szerepel nemzetközi kutatási projektekben való részvétel, országos kampányok lebonyolítása, és helyi szinten való aktivitás is.

Így lesz kerek a világ! Egyesület (www.igyleszkerekavilag.hu)

A 2001-ben alakult egyesület célja a fenntartható fejlődés elősegítése, és a természeti értékek megőrzése. Eredményeik között szerepel többek között egy interaktív közösségi honlap kialakítása, és egy megyei partneri hálózat kiépítése is. Médiakampányok, és rendezvények állandó résztvevői.

Magonc Alapítvány (www.magonc.org)

A 2008-ban bejegyzett szervezet célja a természetvédelmi, környezetvédelmi, kulturális és sport programok, rendezvények szervezése. Küldetésként tekintenek arra, hogy a programjain résztvevő fiatalokból olyan felnőttek váljanak, akik képesek lesznek felelősen és bátran gondolkodni, majd cselekedni is közösségükért, környezetükért. Tevékenységeik között szerepel többek között a természetismereti, sport szakkörök vezetése, aktív természetvédelem, valamint együttműködés határon túli magyar intézményekkel is. 

Gyenes Donát

 

A bejegyzés trackback címe:

https://redinner.blog.hu/api/trackback/id/tr2513859128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Redinner

Mi a redinner? Egy új platform, ami összekapcsol téged és a közelben lévő éttermeket. Az alkalmazás segítségével könnyedén választhatsz magadnak elérhető távolságban lévő, az ízlésednek megfelelő, kedvezményes áron kínált ételt, mellyel te is hozzájárulsz az élelmiszerpazarlás visszaszorításához.

Friss topikok

süti beállítások módosítása