Ha azt hiszed, hogy a maradékból nem lehet finom ételeket készíteni, valószínűleg tévedsz, mert igenis lehet. Ha szeretnél te is tudatosan felhasználni minden alapanyagot akkor ez a cikk Neked szól. Ha nem, akkor is!
Banánturmix
Megbarnult a banán? Sebaj, ez még nem jelenti azt, hogy meg is romlott. Sőt, az igazán érett banán a legkiválóbb alapanyag lehet mondjuk egy finom (banán)turmixhoz. Egyszerűen csak aprítsd össze, adj hozzá egy kis tejet, (ha édesen szereted, akkor egy kis cukrot) majd turmixban mixeld össze, és máris kész egy kis hűsítő finomság a nagy kánikulában.
Pulykás, csirkés saláta
Biztos Veled is előfordult már, hogy megmaradt a vasárnapi ebéd, mondjuk a sült csirke vagy pulyka egy része. Ha szereted a salátákat, vagy csak egy könnyebb ételre vágysz, akkor ez a recept Neked való. Vágd apróra a megmaradt húst, adj hozzá egy kis hagymát, 2 evőkanál majonézt, na meg persze –adagtól függően – egy (fél) fej aprított jégsalátát. A zöldségekhez dobd hozzá a megmaradt húst, majd fűszerezd ízlés szerint. A végeredmény, egy isteni finom saláta, amit bátran fogyaszthatsz szendvicsben, pirítósra kenve, de akár magában is.
Ínycsiklandó leves – maradék szárnyasból és rizsből
Levesesek, most ti jöttök! Amire szükséged lesz: egy kis olaj (= max. 2 evőkanál) vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, egy kis só, (na meg bors) ¾ csésze főtt rizs, sárga és/vagy fehérrépa, plusz a leves lényege: másfél csésze csirke vagy pulykahús. Pirítsd meg a hagymát egy kis olajon, add hozzá a zöldségeket, majd sózás után öntsd fel az alaplével. Addig főzd, amíg a répa megpuhul, majd jön a rizs, meg még 5 perc főzés és kész is a leves.
Utószónak csak annyi: Légy kreatív, és használj fel mindent! :)
Gyenes Donát
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.