Redinner

JÓ ÉTVÁGYAT - FÉLÁRON!

MI ÚJSÁG MIKROHULLÁMÚ?

Naponta használjuk, de vajon tudatában vagyunk a mikrosütők környezetre kifejtett hatásának? Na és milyen a helyzet Európában? És, hogy hogyan tudod környezetbarátan használni? Legújabb cikkünkben ezt a témát járjuk körül.

Az University of Manchester legújabb tanulmánya szerint, az európai háztartásokban használatos mikrohullámú sütők energiafelhasználása majd későbbi újrahasznosítása jelenlegi szinten annyi szén-dioxid-kibocsátással jár egy évre levetítve, mint közel 7 millió (!!!) autóé. A tanulmány szerint ez többek között azt is jelenti, hogy a mikrók jelentősen hozzájárulnak az üvegházhatás kialakulásához és a globális felmelegedéshez. A helyzetet tovább rontja, hogy a mikrohullámú sütők élettartama folyamatosan csökken. Egy átlagos európai család 5-6 évente vásárol egy újabb sütőt, és ennek következtében a hulladékfeldolgozás is megoldatlan probléma.

19225963_7477141415c9c246d284a120110f157d_x.jpg

 (Fotó: Bloomberg)

Mit tehetsz a környezettudatosság jegyében? 

Nem feltétlenül a használatával van a baj, hanem annak a módjával. A kutatók azt javasolják, hogy próbáljuk meg hatékonyabban és rendeltetésszerűbben használni őket.

Pár tipp a redinnertől, a hatékonyabb használatért:

  • Rengeteg energiát takaríthatsz meg, ha például jól állítod be a melegítési időt az adott ételtípushoz. 
  • Nem árt, ha a mikrók forgótányérját rendszeres tisztítod.
  • Fémből készült vagy fémet tartalmazó edényt tilos a mikróba tenni, mert tönkreteszi a gépet.
  • A műanyag edényekkel is csínján kell bánni. Csak az erre alkalmas edényeket használd a sütőben. (Ezt egyébként jelölni szokták az edényeken.)

Gyenes Donát

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://redinner.blog.hu/api/trackback/id/tr9713915202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Redinner

Mi a redinner? Egy új platform, ami összekapcsol téged és a közelben lévő éttermeket. Az alkalmazás segítségével könnyedén választhatsz magadnak elérhető távolságban lévő, az ízlésednek megfelelő, kedvezményes áron kínált ételt, mellyel te is hozzájárulsz az élelmiszerpazarlás visszaszorításához.

Friss topikok

süti beállítások módosítása