Redinner

JÓ ÉTVÁGYAT - FÉLÁRON!

HOGYAN SPÓROLHATSZ AZ ÉTELTÁROLÓKKAL?

Tudtad, hogy a helytelen ételtárolási szokásaink miatt a tárolt ételeknek több mint 90%-al is csökkenhet a vitamin- és ásványianyag-tartalma? Tudatos ételtárolási szokásokkal azonban nemcsak elkerülhetjük az ételpazarlást, de még a hűtőnkben is rend fog uralkodni. Jól hangzik, nem? Hogy hogyan spórolhatunk az ételtároló dobozokkal? A cikkünkből ez is kiderül.

hzsayi1476781802423.jpg

Talán neked is ismerős lehet az az "idilli" kép, ami akkor fogad, amikor kinyitod a hűtőd ajtaját. A látvány sokszor lelombozó tud lenni. Igen, a roskadásig telt hűtőszekrényre gondoltunk. Kevesen tudják, de a hűtőszekrény a háztartás legnagyobb áramfogyasztója tud lenni, pedig egy kis körültekintéssel és pakolási technikával rengeteget lehet spórolni. És mi lehet ebben a segítségedre? Nem más, mint az ételtároló doboz!

Több okból is megéri ételtároló dobozokban tárolnod a megmaradt élelmiszert. Csak hogy három okot említsünk: 

1) tovább maradnak frissek

Ez evidens lehet mindenki számára. Te is szívesebben fogyasztasz friss ételeket. Pont ebben lehet a segítségedre az ételtároló doboz. Miért is ne próbálnád ki?

2) használatukkal pénzt is megtakarítasz 

Gondolj csak bele, egy sokkal jobban átlátható hűtőben, ételtároló dobozokban lévő ételről kevésbé feledkezik meg az ember, mint a hűtő egy eldugott pontjában lévő kis helyen lévőről. Ha megfelelően tárolod az élelmiszereket, akkor elkerülheted az ételpazarlást. És ne feledd: ételpazarlás=pénzpazarlás.

3) környezettudatosabb és fenntarthatóbb, mint ha alufóliába csomagolnánk az ételt.

Azt ajánljuk, hogy mindenképp átlátszó edényt használj, mert ebben tuti megtalálod azt amit keresel. Ha szeretnél kreatív lenni, akkor egy kis címkével is elláthatod, (pl: "Nemsokára lejárok...") ami majd mindig felhívja a figyelmedet arra, hogy hamar romlandó ételről van szó. Egyszerűen csak szortírozd szét megfelelően a megmaradt ételeket - gondolunk itt például gyümölcsökre, zöldségekre stb. - egyforma ételtároló dobozokba. A dobozok használata a lehető legjobb megoldás arra, hogy ne maradjon étel a hűtőben és, hogy tutira ne a szemetesben landoljon.

Mint láthatod, használatuk nagyon egyszerű, segítségükkel pedig tudatosan teszel a környezetedért.

Gyenes Donát

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://redinner.blog.hu/api/trackback/id/tr3313731012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Redinner

Mi a redinner? Egy új platform, ami összekapcsol téged és a közelben lévő éttermeket. Az alkalmazás segítségével könnyedén választhatsz magadnak elérhető távolságban lévő, az ízlésednek megfelelő, kedvezményes áron kínált ételt, mellyel te is hozzájárulsz az élelmiszerpazarlás visszaszorításához.

Friss topikok

süti beállítások módosítása