Redinner

JÓ ÉTVÁGYAT - FÉLÁRON!

VISZLÁT NEJLONZACSI - MEGNYÍLT BUDAPEST ELSŐ CSOMAGOLÁSMENTES BOLTJA

Környezettudatos vásárló vagy? Utálod a nejlonzacsit? Szeretsz zöldséget, gyümölcsöt, kávét, teát, pékárut, tejterméket vagy esetleg tisztítószert vásárolni?  Ha csak egy kérdésre is, de igen a válaszod akkor jó hírünk van, hiszen megnyílt Budapest első csomagolásmentes boltja Újlipótvárosban.

ligeti-csomagola_smetnes-bolt-2018_04_11_-mudra-la_szlo_-103-1.jpg

(Fotó: Mudra László / WLB)

Vannak emberek akik nem csak beszélnek, de tesznek is a környezetvédelem és tudatosság érdekében. Ilyen például Sipos Melinda is, a Ligeti bolt tulajdonosa, aki gondolt egy merészet és Bea Johnson előadásának a hatására megvalósította azt, amit kevesen: csomagolásmentes boltot nyitott Budapesten.

Oké, de mit is jelent ez pontosan?

Egyszerűen csak olyan boltot képzelj el, ahol minden a környezetbarát életmódról szól. Nincs nejlonzacskó, vagy csomagolt élelmiszer, helyette viszont van hazai termelőktől származó tejtermék, gyümölcs, és fűszer, és mindez természetesen (vagy sajnos nem természetesen?) csomagolásmentesen. Ráadásul az élelmiszerek egytől egyig kiváló minőségűek és adalékanyag- és tartósítószer-mentesek.

Vásárolni szeretnél? Csak ennyit kell tenned:

Ha vásárolni szeretnél, csak vigyél magaddal tárolásra alkalmas (vászon)táskát vagy üveget, amikbe majd pakolni tudsz. (Ha esetleg éppen nincs nálad semmilyen táska, semmi gond, hiszen a boltban erre is figyelnek, és pár száz forintért már tudsz csatos üveget venni.) A falra szerelt tárolókból pedig egy kis kar segítségével könnyedén, és gyorsan juthatsz hozzá a számodra szükséges alapanyagokhoz, így elkerülheted, hogy túl sokat vásárolj egy adott élelmiszerből.

És...

...ha esetleg kávézni szeretnél, még arra is van lehetőséged.

A Ligeti bolt elérhetőségeit itt találod:

  • Cím: 1132 Budapest, Kresz Géza utca 21.
  • Nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 7:30-19:00, Szombat: 8:30-13:00
  • Weblap: http://csomagolasmentes.hu/

Próbáld ki te is Budapest első csomagolásmentes boltját, és tedd meg az első lépést a környezettudatosság felé. 

(Videó: hulladekmentes.hu)

Gyenes Donát

A bejegyzés trackback címe:

https://redinner.blog.hu/api/trackback/id/tr3813884700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Redinner

Mi a redinner? Egy új platform, ami összekapcsol téged és a közelben lévő éttermeket. Az alkalmazás segítségével könnyedén választhatsz magadnak elérhető távolságban lévő, az ízlésednek megfelelő, kedvezményes áron kínált ételt, mellyel te is hozzájárulsz az élelmiszerpazarlás visszaszorításához.

Friss topikok

süti beállítások módosítása