Redinner

JÓ ÉTVÁGYAT - FÉLÁRON!

TUDATÁBAN VAGYUNK A KÖRNYEZETÜNK IRÁNTI FELELŐSSÉGÜNKNEK?

Ha az embernek családja és gyermekei vannak, vajon felelős-e azokért? Gondoskodik-e róluk? Szereti-e őket? Törődik-e azzal, hogy egészséges, tisztelettudó állampolgár váljon belőlük? Fontolóra veszi-e, hogy megfelelő oktatásban részesüljenek? Vagy egyáltalán nincs ideje rájuk.

kornyezetvedelmi_honap.jpg

A fentiekből egyértelműen érződik, hogy kötelességgel tartozunk a szeretteinkért. Ebből a gondolatmenetből kiindulva, vajon milyen fontosságot kap egy mai ember életében a környezete? Hol van a felelősségünk ebben a témában?

Az emberek többségét nem érdekli a klímaváltozás, az élelmiszerpazarlás, a környezetszennyezés. Tehát felmerül a kérdés, mi érdekli az embert?

Alapjában véve mi az, ami érdekel minket?

Az embert saját maga, az előrehaladása és a jólléte érdekli. Ezen alapszanak társadalmaink, kultúráink, vallásaink. De vajon emberként felismerjük-e rövidtávú gondolkodásunkat? Felismerjük-e, hogy hozzáállásunkkal élhetetlenné tesszük a Földünket? Ez nem egy elképzelés, ez egy tény! Amerikában, Ázsiában, Afrikában, Európában mindenhol ugynazokkal a tényekkel találkozhatunk. Akár itt élünk, akár 10.000 km-el arrébb. Az élet kialalulásának 3,5 milliárd éves folyamata alatt 5 nagy kihalási hullámot nevez meg a tudomány, a hatodik éppen most van folyamatban, amely az eddigi leggyorsabb. A Földön óránként egy faj pusztul el az emberi viselkedés miatt.

Tudatában vagyunk-e a környezetünk iránti felelősségünknek? Tudjuk-e milyen következményekkel jár, ha nem változunk meg?

Ha mindannyian feltennénk magunknak ezt a kérdést, nem szavak szintjén vagy pusztán intellektuálisan, az érdeklődés szintjén, hanem komolyabban és mélyen, akkor mi lenne a válaszunk? Mi a válaszunk arra a tényre, hogy emberként évszázadok óta így élünk, mégsem változunk meg? 

Ma az ember önös nacionalista érzelmű, törzsi gondolkodású, különálló és elszigetelt lényként viselkedik, emiatt egyáltalán nem kapcsolódik a világ szintjén. Pedig a Föld névre keresztelt bolygó közös gyermekünk, egyetlen globális egységes színtér, melynek gondozásáért közös felelősséggel tartozunk, úgy, mint gyermekeink neveltetésért.

Te felelősséget vállalsz a környezetedért?

Szilágyi Gergely

A bejegyzés trackback címe:

https://redinner.blog.hu/api/trackback/id/tr3713696584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Redinner

Mi a redinner? Egy új platform, ami összekapcsol téged és a közelben lévő éttermeket. Az alkalmazás segítségével könnyedén választhatsz magadnak elérhető távolságban lévő, az ízlésednek megfelelő, kedvezményes áron kínált ételt, mellyel te is hozzájárulsz az élelmiszerpazarlás visszaszorításához.

Friss topikok

süti beállítások módosítása