Redinner

JÓ ÉTVÁGYAT - FÉLÁRON!

SZERVEZETEK, AKIK TESZNEK A FENNTARTHATÓSÁGÉRT

Sokat beszélünk az élelmiszerpazarlás és fenntarthatóság témaköréről, azonban viszonylag kevés szó esik azokról a szervezetekről, akik ebben a témában ügyködnek itthon. Egy kicsit utánanéztünk, hogy milyen szervezetek működnek hazánkban, mik a céljainak és eredményeik. Nos, a teljesség igénye nélkül szeretnénk veletek megosztani párat.

rse.png

 

GreenDependent Fenntartható Megoldások Egyesülete (www.greendependent.org)

Az egyesület 2005-ben alakult magánszemélyek kezdeményezésére. Küldetésként tekint a fenntartható életformák, termelési módszerek és fogyasztási szokások kutatására, kialakítására és terjesztésére is.

Legfontosabb céljaik között szerepel, hogy elősegítsék az emberek környezeti felelősségvállalását és a környezet tudatosságra való nevelést, az öko lábnyom csökkentését, mindemellett pedig a fenntarthatóság jegyében támogatja a modern energiatermelési és fogyasztási szokások széles körben való elterjedését is. Eredményeik között szerepel nemzetközi kutatási projektekben való részvétel, országos kampányok lebonyolítása, és helyi szinten való aktivitás is.

Így lesz kerek a világ! Egyesület (www.igyleszkerekavilag.hu)

A 2001-ben alakult egyesület célja a fenntartható fejlődés elősegítése, és a természeti értékek megőrzése. Eredményeik között szerepel többek között egy interaktív közösségi honlap kialakítása, és egy megyei partneri hálózat kiépítése is. Médiakampányok, és rendezvények állandó résztvevői.

Magonc Alapítvány (www.magonc.org)

A 2008-ban bejegyzett szervezet célja a természetvédelmi, környezetvédelmi, kulturális és sport programok, rendezvények szervezése. Küldetésként tekintenek arra, hogy a programjain résztvevő fiatalokból olyan felnőttek váljanak, akik képesek lesznek felelősen és bátran gondolkodni, majd cselekedni is közösségükért, környezetükért. Tevékenységeik között szerepel többek között a természetismereti, sport szakkörök vezetése, aktív természetvédelem, valamint együttműködés határon túli magyar intézményekkel is. 

Gyenes Donát

 

A bejegyzés trackback címe:

https://redinner.blog.hu/api/trackback/id/tr613859128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Redinner

Mi a redinner? Egy új platform, ami összekapcsol téged és a közelben lévő éttermeket. Az alkalmazás segítségével könnyedén választhatsz magadnak elérhető távolságban lévő, az ízlésednek megfelelő, kedvezményes áron kínált ételt, mellyel te is hozzájárulsz az élelmiszerpazarlás visszaszorításához.

Friss topikok