Redinner

JÓ ÉTVÁGYAT - FÉLÁRON!

TUDATÁBAN VAGYUNK A KÖRNYEZETÜNK IRÁNTI FELELŐSSÉGÜNKNEK?

Ha az embernek családja és gyermekei vannak, vajon felelős-e azokért? Gondoskodik-e róluk? Szereti-e őket? Törődik-e azzal, hogy egészséges, tisztelettudó állampolgár váljon belőlük? Fontolóra veszi-e, hogy megfelelő oktatásban részesüljenek? Vagy egyáltalán nincs ideje rájuk.

kornyezetvedelmi_honap.jpg

A fentiekből egyértelműen érződik, hogy kötelességgel tartozunk a szeretteinkért. Ebből a gondolatmenetből kiindulva, vajon milyen fontosságot kap egy mai ember életében a környezete? Hol van a felelősségünk ebben a témában?

Az emberek többségét nem érdekli a klímaváltozás, az élelmiszerpazarlás, a környezetszennyezés. Tehát felmerül a kérdés, mi érdekli az embert?

Alapjában véve mi az, ami érdekel minket?

Az embert saját maga, az előrehaladása és a jólléte érdekli. Ezen alapszanak társadalmaink, kultúráink, vallásaink. De vajon emberként felismerjük-e rövidtávú gondolkodásunkat? Felismerjük-e, hogy hozzáállásunkkal élhetetlenné tesszük a Földünket? Ez nem egy elképzelés, ez egy tény! Amerikában, Ázsiában, Afrikában, Európában mindenhol ugynazokkal a tényekkel találkozhatunk. Akár itt élünk, akár 10.000 km-el arrébb. Az élet kialalulásának 3,5 milliárd éves folyamata alatt 5 nagy kihalási hullámot nevez meg a tudomány, a hatodik éppen most van folyamatban, amely az eddigi leggyorsabb. A Földön óránként egy faj pusztul el az emberi viselkedés miatt.

Tudatában vagyunk-e a környezetünk iránti felelősségünknek? Tudjuk-e milyen következményekkel jár, ha nem változunk meg?

Ha mindannyian feltennénk magunknak ezt a kérdést, nem szavak szintjén vagy pusztán intellektuálisan, az érdeklődés szintjén, hanem komolyabban és mélyen, akkor mi lenne a válaszunk? Mi a válaszunk arra a tényre, hogy emberként évszázadok óta így élünk, mégsem változunk meg? 

Ma az ember önös nacionalista érzelmű, törzsi gondolkodású, különálló és elszigetelt lényként viselkedik, emiatt egyáltalán nem kapcsolódik a világ szintjén. Pedig a Föld névre keresztelt bolygó közös gyermekünk, egyetlen globális egységes színtér, melynek gondozásáért közös felelősséggel tartozunk, úgy, mint gyermekeink neveltetésért.

Te felelősséget vállalsz a környezetedért?

Szilágyi Gergely

A bejegyzés trackback címe:

https://redinner.blog.hu/api/trackback/id/tr113696584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Redinner

Mi a redinner? Egy új platform, ami összekapcsol téged és a közelben lévő éttermeket. Az alkalmazás segítségével könnyedén választhatsz magadnak elérhető távolságban lévő, az ízlésednek megfelelő, kedvezményes áron kínált ételt, mellyel te is hozzájárulsz az élelmiszerpazarlás visszaszorításához.

Friss topikok