Redinner

JÓ ÉTVÁGYAT - FÉLÁRON!

"JAJ, MIT CSINÁLJAK VELE?" - VAN PÁR TIPPÜNK!

Jamie Oliver neve ismerősen csenghet a konyhában csak egy kicsit is otthonosan mozgóknak. Hogy milyen ötletei lehetnek egy sztárszakácsnak az étellel való spórolást illetően? Ennek jártam utána. Íme 3 tuti tipp, ha neked is fontos, hogy mindent felhasználj a konyhádban. Spórolásra fel! 

4.jpg

 

1) Már megint az a kenyér

Megmaradt a többnapos kenyér? Elszámoltad magad és már nem tudod mire felhasználni? Csak pakolgatod az egyik helyről a másikra? Akkor ez az ötlet neked szól! A megoldás: Crouton vagy ismertebb nevén kenyérkocka. Egyszerűen csak darabold fel a kenyeret, szárítsd meg, és máris megoldódott a probléma. Kiváló levesbetét, felhasználhatod többek között krémleveshez és Cézár salátához, ráadásul hosszú hetekig, sőt hónapokig is eltartható.

sam_3309.JPG


2) Ne rezelj be a reszeléstől - avagy a brokkolis menet

Vékonyan és óvatosan hámozd le a brokkoliról a külső réteget, szeleteld fel, és mehet is mondjuk a salátába. Olyan mint a Nescafé: 3 az 1-ben. Gyorsan elkészíthető, finom, és még egészséges is. Továbbá nem került feleslegnek tűnő (de csak tűnő!) étel a kukába, és még jól is lakhatsz. Jól hangzik, nem?

baconos_brokkolis_salata_foodnetwork_com_2016.jpg

 

3) Az almahéj kérdés 

Megbarnult otthon az alma? Diétázol, de nasizni szeretnél, de mindezt úgy, hogy a kalória kérdés is megoldott maradjon? Miért nem ötvözzük a két problémát? Az almachips a legjobb megoldás. Egyszerűen csak szárítsd meg az almahéjat, és fogyaszd kedved szerint. Felhasználhatod müzlibe, zabkásába, de magában is ropogtathatod. 

almachips.jpg

Lényeg a lényeg, mielőtt cselekedsz gondolkodj, és gondolj másra is mielőtt csak úgy kidobnád a maradékot. Mondjuk a környezetedre.

Gyenes Donát

A bejegyzés trackback címe:

https://redinner.blog.hu/api/trackback/id/tr4613699316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Redinner

Mi a redinner? Egy új platform, ami összekapcsol téged és a közelben lévő éttermeket. Az alkalmazás segítségével könnyedén választhatsz magadnak elérhető távolságban lévő, az ízlésednek megfelelő, kedvezményes áron kínált ételt, mellyel te is hozzájárulsz az élelmiszerpazarlás visszaszorításához.

Friss topikok

süti beállítások módosítása