Jamie Oliver neve ismerősen csenghet a konyhában csak egy kicsit is otthonosan mozgóknak. Hogy milyen ötletei lehetnek egy sztárszakácsnak az étellel való spórolást illetően? Ennek jártam utána. Íme 3 tuti tipp, ha neked is fontos, hogy mindent felhasználj a konyhádban. Spórolásra fel!
1) Már megint az a kenyér
Megmaradt a többnapos kenyér? Elszámoltad magad és már nem tudod mire felhasználni? Csak pakolgatod az egyik helyről a másikra? Akkor ez az ötlet neked szól! A megoldás: Crouton vagy ismertebb nevén kenyérkocka. Egyszerűen csak darabold fel a kenyeret, szárítsd meg, és máris megoldódott a probléma. Kiváló levesbetét, felhasználhatod többek között krémleveshez és Cézár salátához, ráadásul hosszú hetekig, sőt hónapokig is eltartható.
2) Ne rezelj be a reszeléstől - avagy a brokkolis menet
Vékonyan és óvatosan hámozd le a brokkoliról a külső réteget, szeleteld fel, és mehet is mondjuk a salátába. Olyan mint a Nescafé: 3 az 1-ben. Gyorsan elkészíthető, finom, és még egészséges is. Továbbá nem került feleslegnek tűnő (de csak tűnő!) étel a kukába, és még jól is lakhatsz. Jól hangzik, nem?
3) Az almahéj kérdés
Megbarnult otthon az alma? Diétázol, de nasizni szeretnél, de mindezt úgy, hogy a kalória kérdés is megoldott maradjon? Miért nem ötvözzük a két problémát? Az almachips a legjobb megoldás. Egyszerűen csak szárítsd meg az almahéjat, és fogyaszd kedved szerint. Felhasználhatod müzlibe, zabkásába, de magában is ropogtathatod.
Lényeg a lényeg, mielőtt cselekedsz gondolkodj, és gondolj másra is mielőtt csak úgy kidobnád a maradékot. Mondjuk a környezetedre.
Gyenes Donát
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.